Grillad lubb


Före


1) Klubba en lubb
2) Filéa lubben - glöm inte att skära bort ben och parasitmaskar. På lubben går benraden längs sidan nästan ända bak till stjärten, till skillnad från många andra torskfiskar. Parasitmaskarna sitter oftast på buksidan. Maskarna är inte farliga och smakar ingenting, men de kan vara extremt oaptitliga om man ser dem.
3) Konsumera inom tre månader efter fångsten, längre tål den inte att frysas
4) Skär filén i tärningar och trä på grillspett. Man kan även lägga filéerna i ett halster om de är stora och fina.
5) Pensla på Kaj P's Limeolja och strö över citronpeppar - Förvara i kylen tills grillen är redo.
6) Grilla med aluminiumfolie på gallret i totalt ca 7 minuter. Använder man halster kan man strunta i folien. Rotera spettet efterhand. Det är viktigt att inte grilla för länge, då blir fisken torr och seg.
7) Servera med potatis eller ris samt en god sallad. Vi provade även romsås idag, men den kändes överflödig.  Marinaden är så smakrik att man inte behöver någon sås. En klick smör på riset eller potatisen räcker gott och väl.

Ovanstående recept kan med fördel tillämpas på alla fiskar som är fasta i köttet - lubb, bleka, havskatt, hälleflundra, marulk, lax m.m. Jag använder det mest på lubb och bleka. På de andra fiskarna har jag andra recept jag föredrar.


Efter


Det finns en fara i att blogga om matlagning. Risken finns att man hamnar i det intelligensbefriade facket
" Vad Brunett-Bella åt till frukost idag". Eller som det heter: " You Tweet what you eat". Därför kommer jag nog att vara sparsam med recepten på denna bloggen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0