Go away

Hittade en episk GIF på nätet. Känns lite mesigt att bekymra sig om flygande fjärsingar efter att ha sett detta.

Snabbrapport Garminfestivalen

Lördagens fiske ägde rum i kulingvindar och hög sjö, 2 m vågor på sina håll, lite lugnare på andra platser. Fisket gick väl inget vidare för oss, men vi fick ihop 6 giltiga arter på två dagar, vilket gav oss en tredjeplats (från slutet). Till skillnad från förra året hade vi inga artsegrar, men en skapligt stor knot lyckades jag få precis utanför hamnen på lördagen. Den var nog näst störst för sin art i tävlingen. Söndagen bjöd på lugnare väder, tidvis riktigt njutbart. Vi höjde poängen på flera arter, men den enda nya arten var Christians rödspätta (som ingen av oss någonsin fått förut). Vi filmade en del med actionkameran, så om lusten faller på ska jag klippa ihop en snutt till Youtube senare.
 
Den här undervattensbilden illustrerar vårt tävlingsresultat ganska bra, eftersom denna färgglada men otäcka giftspridare inte ingår i tävlingen. Christian råkade rycka till i spöt när båten krängde, precis i slutet av uppvevningen. Genom luften flög en fjärsing som satt på eftersläpet och landade i Christians knä. Som tur var hade han en tjock flytoverall som skyddade. Den kunde lika gärna träffat oss i ansiktet.

Anmälda till Garminfestivalen 2012

Egentligen hade jag gig med mitt band nästa helg, så det såg inte ut att bli något med Garminfestivalen i år. Men igår fick jag veta att giget blir inställt, så vi kommer iväg på fiske i allafall. Idag har jag betalt in avgiften. Ett dignande prisbord väntar de som lyckas. Vi brukar hamna på jumboplats eller däromkring i lagtävlingen, men förra året drog vi tävlingens största sill, vilket belönades med en elmotor som nu sitter på brorsans partyflotte i Blekinge skärgård.
 

RSS 2.0