Garminfestivalen - fler bilder

Det blev ju lite livebilder från min iPhone under tävlingens gång, men nu har jag tankat ur kameran också. Här är ett litet bildgalleri. Vi finns säkert med på bild på Garminfestivalens officiella hemsida också.


Team Humminbird Sweden med Henrik Karlén vid rodret är på väg att lägga ut inför starten första dagen.


Sillkungen Christian visar upp vinnarsillen på 340 gram, som vi tog första dagen efter bara 30 minuter. Jag fick en som var något kortare men tjockare, som vi aldrig vägde. Vi spekulerade idag om inte min sill kan ha vägt lite mer ändå, men det är ju lätt att vara efterklok. Vi fick även ett antal torskar som var långt under minimåttet 60 cm, samt ett antal små makrillar. Sen åkte vi och nötte på Lappengrund nästan hela dagen, vilket bara resulterade i sandskädda och knot, båda av hyfsad men inte gigantisk storlek. Sillen blev dagens bästa fisk i både absolut och relativ vikt.


Fjärsing har jag inte fått sen jag var tretton år. Men på lördagen fick vi dem på nästan varje nersläpp. En var så glupsk att den följde med betet upp till ytan och högg precis intill båten. Verkar vara en tillfällig invasion, för vi har aldrig fått någon i Öresund förut, trots att vi fiskar där nästan varje år vid den här tiden. Taggarna är giftiga som huggormar och kan ge rejäl smärta och långvariga besvär om man blir stucken, så det gäller att vara försiktig. Christian skar bort huvudena och filéade ett drygt halvdussin som han tog hem för att steka. Han räknar inte en art som fångad om han inte ätit den också. Just fjärsingen lär vara en delikatess.


Kö till invägningen dag 1


Dag 2 var ganska svårfiskad pga starka strömmar och snabb drift, så bottenmetet var stendött för vår del. Vi ökade dock poängen med mitt nya pers på makrill. Sedan efter många timmars fisklöshet, fick jag äntligen en slätvar som höll minimåttet med sina styva 30.2 cm, bara en halvtimme innan slutet. Förra tävlingen fick jag släppa tillbaka den enda slätvaren vi fick, eftersom den var under måttet. Jag har aldrig ätit slätvar förut, så vi tog hem den. Har lagt den i frysen i väntan på ugnsbakning nästa helg. 330 gram räcker nog inte till att mätta familjen, men en liten smakbit ska det åtminstone bli.


Så fort vi kom i hamn efter tävlingen sprack molnen upp och vinden mojnade, allt enligt Murphy's lag. Det blev nästan medelhavsvärme i Norra Hamnen i Helsingborg, där söndagsflanörerna nyfiket stannade till för att kika i alla fångstbaljorna.

Sillkungen är korad

img_9763 (MMS)

Vi trodde väl aldrig att Christians 340 grams sill skulle räcka hela vägen till segern i 'Minn Kota Challenge', en tävling i tävlingen där största makrillen, rödspättan och sillen vinner varsin elmotor. För det mesta brukar flera av teamen fånga sill av reg-storlek (400 g +), men när vikten på vinnarsillen lästes upp visste vi direkt att det var vi som vunnit. Motorn hamnar nog på Christians pappas partyflotte i Blekinge skärgård, där den kommer väl till pass. Själv fick jag ett tröstpris på utlottningen senare, och inte heller det var fy skam. Ett Calvin Klein armbandsur i tungt rostfritt stål, värt 2500 kr. Det passar väldigt bra eftersom jag inte haft ett armbandsur på ca tio år. Vi åkte hem med priser till ett sammanlagt värde av 6700 kr, vilket var mer än dubbelt så mycket som vi lagt ut på anmälningsavgift, bensin och mat för hela helgen. Trots jumboplatsen i lagtävlingen är vi helnöjda med helgen.


Nytt pers på makrill

img_5959 (MMS)

Nya noteringen lyder 700 gram. De tidigare jag fångat har inte ens varit lönt att väga. Tävlingens största vägde dock över 1100 gram, så artsegern är långt borta.


Garminfestivalen dag 1

img_6041 (MMS)

Vi ligger på sista plats efter första dagen med bara 4 arter, plus massor av fjärsing som inte ingår i tävlingen. Ny art för Christian. Största fisken var en gigantisk sill på 340 gram. Bättre flyt i morgon...


Artgalleri - Varmt saltvatten

Detta är den största kategorin och borde förstås kunna delas upp i fler delar. Beskrivningar kommer senare.
Fler bilder finns och kommer senare

RSS 2.0