Garminfestivalen - fler bilder

Det blev ju lite livebilder från min iPhone under tävlingens gång, men nu har jag tankat ur kameran också. Här är ett litet bildgalleri. Vi finns säkert med på bild på Garminfestivalens officiella hemsida också.


Team Humminbird Sweden med Henrik Karlén vid rodret är på väg att lägga ut inför starten första dagen.


Sillkungen Christian visar upp vinnarsillen på 340 gram, som vi tog första dagen efter bara 30 minuter. Jag fick en som var något kortare men tjockare, som vi aldrig vägde. Vi spekulerade idag om inte min sill kan ha vägt lite mer ändå, men det är ju lätt att vara efterklok. Vi fick även ett antal torskar som var långt under minimåttet 60 cm, samt ett antal små makrillar. Sen åkte vi och nötte på Lappengrund nästan hela dagen, vilket bara resulterade i sandskädda och knot, båda av hyfsad men inte gigantisk storlek. Sillen blev dagens bästa fisk i både absolut och relativ vikt.


Fjärsing har jag inte fått sen jag var tretton år. Men på lördagen fick vi dem på nästan varje nersläpp. En var så glupsk att den följde med betet upp till ytan och högg precis intill båten. Verkar vara en tillfällig invasion, för vi har aldrig fått någon i Öresund förut, trots att vi fiskar där nästan varje år vid den här tiden. Taggarna är giftiga som huggormar och kan ge rejäl smärta och långvariga besvär om man blir stucken, så det gäller att vara försiktig. Christian skar bort huvudena och filéade ett drygt halvdussin som han tog hem för att steka. Han räknar inte en art som fångad om han inte ätit den också. Just fjärsingen lär vara en delikatess.


Kö till invägningen dag 1


Dag 2 var ganska svårfiskad pga starka strömmar och snabb drift, så bottenmetet var stendött för vår del. Vi ökade dock poängen med mitt nya pers på makrill. Sedan efter många timmars fisklöshet, fick jag äntligen en slätvar som höll minimåttet med sina styva 30.2 cm, bara en halvtimme innan slutet. Förra tävlingen fick jag släppa tillbaka den enda slätvaren vi fick, eftersom den var under måttet. Jag har aldrig ätit slätvar förut, så vi tog hem den. Har lagt den i frysen i väntan på ugnsbakning nästa helg. 330 gram räcker nog inte till att mätta familjen, men en liten smakbit ska det åtminstone bli.


Så fort vi kom i hamn efter tävlingen sprack molnen upp och vinden mojnade, allt enligt Murphy's lag. Det blev nästan medelhavsvärme i Norra Hamnen i Helsingborg, där söndagsflanörerna nyfiket stannade till för att kika i alla fångstbaljorna.

Kommentarer
Postat av: onas

Grattis till vinsterna bra fiskat! hoppas att ni deltar nästa år också och kanske drar med er ännu ett båtlag.

2011-09-19 @ 12:53:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0